Grunnleggende kunnskap om aluminiumsekstrudering

Grunnleggende kunnskap om aluminiumsekstrudering

Hva er aluminiumsekstrudering?

Aluminiumsekstrudering er en teknikk som brukes til å transformere aluminiumslegering til gjenstander med en definitiv tverrsnittsprofil for et bredt spekter av bruksområder.Det er den mest populære behandlingsmodusen for aluminium.

To forskjellige ekstruderingsteknikker

Det er to forskjellige ekstruderingsteknikker: direkte ekstrudering og indirekte ekstrudering.

Hva slags former kan ekstruderes?

● Hule former: former som rør eller profiler med varierende tverrsnitt
● Halvfaste former: slike former inkluderer kanaler, vinkler og andre delvis åpne former.
● Solide former: Dette inkluderer solide stenger og stenger med forskjellige tverrsnitt.
● Egendefinerte aluminiumsekstruderingsformer: Disse typer former har vanligvis flere profiler.De kan også være sammenlåsende former med flere fargeprofiler.Disse formene er nøyaktige til designerens spesifikasjoner.

Grunnleggende kunnskap om aluminium ekstrudering-2

De 6 trinnene med aluminiumsekstrudering

● Ekstrusjonsprosessen utføres i ekstruderingspresser med forskjellige effektnivåer.Den grunnleggende prosessen kan deles inn i seks forskjellige trinn.
● Og før ekstruderingsprosessen begynner, må de støpte aluminiumsblokkene kuttes i kortere stykker.Dette sikrer at lengden på hver ekstruderte stang vil være nesten den samme og unngår materialsvinn.

Trinn 1: Oppvarming av aluminiumsblokken og ståldysen

● Bartene varmes opp fra romtemperatur til ekstruderingen. Temperaturen varierer avhengig av legeringen og det endelige temperamentet.
● For å forhindre varmetap, transporteres emnene raskt fra ovnen til pressen.

Trinn 2: Legge emnet i ekstruderingspressebeholderen

● Støpte emner lastes inn i beholderen og er klare til å ekstruderes.
● Stemplet begynner å legge trykk inn i den oppvarmede barren og skyver den mot dyseåpningen.

Trinn 3: Ekstrudering

● Den oppvarmede aluminiumsstangen skyves gjennom åpningene i verktøyet.Disse åpningene kan modifiseres for å lage aluminiumsprofiler med forskjellige former og størrelser.
● Når stengene kommer ut av pressen, er de allerede ekstrudert til ønsket form.

Trinn 4: Avkjøling

● Ekstruderingsprosessen følges av hurtig avkjøling av de ekstruderte stengene/rørene/profilen
● For å unngå deformasjon, må kjøleprosessen utføres umiddelbart etter ekstruderingsprosessen.

Trinn 5: Strekk og skjæring

● Umiddelbart etter bråkjøling kuttes de ekstruderte stengene til den foreskrevne interfaselengden. De kuttede stengene gripes deretter av en avtrekker som legger dem over utløpsbordet.
● På dette stadiet kommer de ekstruderte stengene til forsterkningsprosessen, det sikrer deres mekaniske egenskaper ved å fjerne den indre spenningen i stengene.
● Stenger kuttes til den lengden kunden ønsker.

Trinn 6: Overflatebehandling og sluttpakking

● Overflatebehandlinger utføres på aluminiumsprofiler, som anodisering, sprøyting osv., for å forbedre ytelsen og utseendet.
● De ekstruderte stengene/rørene/profilen pakkes og klare for forsendelse.

Grunnleggende kunnskap om aluminium ekstrudering-3

Fordel med aluminiumsekstrudering:

En av de mest bemerkelsesverdige fremskrittene innen aluminiumsekstruderingsteknologi er evnen til å produsere profiler i lengde.Denne prosessen involverer ekstrudering av aluminiumsprofiler i spesifikke lengder, noe som eliminerer behovet for ytterligere kutting eller maskinering.Fordelene med profiler i lengde er mange:

● Redusert avfall: Med profiler som er kuttet i lengde, kan produsenter minimere materialavfall ved å produsere profiler skreddersydd til de nødvendige lengdene, og dermed optimalisere materialutnyttelsen og redusere kostnadene.
● Forbedret presisjon: Ved å produsere profiler i nøyaktige lengder, sikrer ekstrudering i lengde konsistente og nøyaktige dimensjoner, fremmer sømløs montering og reduserer potensielle feil.
● Strømlinjeformet produksjon: Kutt-til-lengdeprofiler forenkler produksjonsprosessen betydelig ettersom de eliminerer behovet for ytterligere kutte- eller maskineringsoperasjoner, sparer tid og forbedrer den totale effektiviteten.


Innleggstid: 18. desember 2023